ENG  DK  FR  DE  

Uro til alverdens lande

CHRISTIAN & GRETHE FLENSTED

I 1953 klippede Christian Flensted 3 storke i papir, monterede dem på 2 halmstrå, for at fejre dåben af sin datter. Det blev optakten til eventyret om Flensted Mobiler. Et år efter blev selve firmaet grundlagt, og storkemobilen er i dag stadig i produktion.
 
I 1954 etablerede Christian med sin hustru Grethe mobilefirmaet, som dengang havde hjemme i Aalborg - i en 3 værelses lejlighed, hvor arbejdspladsen var spisebordet og lageret under sofaen.
 
Christian blev kendt som ”Uromageren”. Den titel passede godt med hans evner til at skabe flotte klassiske designs samt unikke og anderledes mobile, der kunne sætte omgivelserne og tankerne i bevægelse og skabe balance.
 
I 1956 vendte familien tilbage til fødeøen Fyn, og bosatte sig i et idyllisk bondehus med tilhørende værksted ved Tommerup. Stedet blev døbt "Storkereden" efter den første mobile.
 
I 1972 var produktionen vokset så meget, at det var nødvendigt at flytte endnu en gang. Det nye sted blev den nedlagte skole ”Frederiksminde” nær ved Brenderup på Fyn. Denne gamle, historiske bygning er stadig hjemsted for Flensted Mobiler.


OLE & AASE FLENSTED

I 1982 besluttede Grethe og Christian Flen- sted sig for at give depechen videre til søn- nen Ole. I forbindelse med et generations- skifte i Flensted Mobiler overtog han nu, sammen med Aase, driften af virksomheden. De har siden drevet den mobile virksomhed videre med stor respekt for dens værdier og kreative vinkler på verden. Den ældre generation gav den nye generation plads til at sætte sit eget præg på virksomheden, nye mobiler kom på tegnebrættet og nye markedskanaler kom til.   

Designudviklingen
Vi skaber mobilerne således, at hver enkel del er i konstant bevægelse samtidig med, at de tilsammen udgør én betagende og harmonisk helhed.
 
Udviklingen fra idé til udførelse er en proces, som tager tid. Det samme gælder for selve produktionen af mobilerne, da disse er håndlavede og dermed er hver enkelt mobile unik. Alle vores mobile har en dybere tanke og idé. Den kreative proces med mange timers inspirationstanker og udformning af prototyper har fundet sted før mobilen, men dens historie, former og farver er endelige. 

Mobilerne er samlet med stor omhu af behændige og erfarne medarbejdere, og mobilerne er pakket således, at de er klar til at hænge og sprede poesi og stemning.

Processen omkring en mobile udgør dermed følgende: Design - kvalitet - håndarbejde. 

Har du lyst til at se TV2Fyn+ udsendelse "På job", så klik her: "På Job hos Flensted Mobiler"